Μια μικρή ιστορία για τον αντίχριστο

 
Βασική τιμή:
Τιμή psarasbooks:
Έκπτωση:
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Soloviev, Vladimir Sergeuiévitch, 1853-1900
Σελίδες: 138
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9786188347809
Η ”Μικρή Ιστορία για τον Αντίχριστο” είναι το σημαντικότερο έργο του κορυφαίου Ρώσου φιλόσοφου, Vladimir Soloviev. Γράφτηκε στην αυγή του εικοστού αιώνα, το 1900, και θεωρείται έργο προφητικό, καθώς πολλά από τα γεγονότα που περιγράφονται σ’ αυτό ως μελλοντικά πραγματοποιήθηκαν στον αιώνα που πέρασε ή πραγματοποιούνται στον αιώνα που διανύουμε.
Ό,τι είναι για τον Dostoevsky ο ”Μεγάλος Ιεροεξεταστής”, αυτό είναι για τον Vladimir Soloviev η ”Μικρή Ιστορία για τον Αντίχριστο”. Η πεμπτουσία της δημιουργικής του δύναμης, το διαχρονικό του μήνυμα στην ανθρωπότητα, η σημαντικότερη παρακαταθήκη του. Με τη διαφορά πως ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής διαδραματίζεται στο παρελθόν και είναι μια αλληγορία, ενώ η ”Μικρή Ιστορία για τον Αντίχριστο” εκτυλίσσεται στο τέλος των αιώνων και εκθέτει τα γεγονότα, όπως αυτά περιγράφονται προφητικά στην Αγία Γραφή και την πατερική παράδοση.

Η ”Μικρή Ιστορία για τον Αντίχριστο”, γραμμένη με μυθιστορηματικό τρόπο, διαβάζεται ευχάριστα και αποσπά αβίαστα την προσοχή του αναγνώστη, μεταφέροντάς τον στην εποχή του τέλους των καιρών. Πρόκειται για μια μοναδική σύνθεση λογοτεχνίας, φιλοσοφίας και θεολογίας. Το πρώτο, ίσως, έργο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χριστιανική φουτουριστική φαντασία. Αναμφισβήτητη πηγή όλων των έργων εσχατολογικής φαντασίας, που είναι τόσο δημοφιλή σήμερα.
Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει μετάφραση από τα αγγλικά της ”Μικρής Ιστορίας για τον Αντίχριστο” αλλά και άλλων κειμένων του Soloviev που αναφέρονται στο θέμα του Αντιχρίστου και των εσχάτων. Προτάσσεται εκτενής επιστημονική εισαγωγή, απαραίτητη για την σωστή παρουσίαση του έργου. Η μετάφραση, η εισαγωγή και τα σχόλια είναι του Βασιλείου Ταμιωλάκη.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 23x15εκ. • Συγγρ.: Soloviev, Vladimir Sergeuiévitch, 1853-1900 • Θεσσαλονίκη • Εισαγωγή: Βασίλειος Ταμιωλάκης. • Είδος: Βιβλίο