Μιλέβα Μάριτς: Στη σκιά του Αϊνστάιν

 
Βασική τιμή: 15,90 €
Τιμή psarasbooks: 14,31 €
Έκπτωση: -1,59 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Benedict, Marie
Σελίδες: 352
Έτος Έκδ.: 2018
ISBN: 9786185289140
Ποια είναι αυτα τα μυστικά που βρίσκονται καλα κρυμμένα πίσω από τη φήμη του Άλμπερτ Αϊνσταιν;
Το 1896 η χαρισματική Μιλέβα, ή αλλιώς ”Μίτσα” Μόριτς ήταν η μόνη γυναίκα που σπούδαζε Φυσική στο Πολυτεχνείο τας Ζυρίχης. Πιο οικεία συντροφιά έμοιαζαν για εκείνα τα μαθηµατικά παρά κάποιος σύζυγος, μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που ερωτεύτηκε τον συμφοιτητή της Άλμπερτ Αϊνστάιν. Της υποσχέθηκε μια ζωή γεμάτη έρωτα και επιστημονικές επιτυχίες, μια ζωή που θα μοιράζονταν ως ίσοι. Όσο όμως η φήμη του πανέξυπνου Άλμπερτ μεγάλωνε,τόσο περιοριζόταν ο ρόλος της Μιλέβα - δεν χωρούσαν δύο διανοιες σ’ αυτόν τον γαμο.
Πρόκειται για την άγνωστη ιστορία τις πρώτης συζύγου του Αϊνσταιν, μιας ευφυούς επιστήμονος. για τπν οποία έχουν ανακύψει εύλογοι προβληματισμοί στην επιστηµονική κοινότητα ως προς την ενδεχόμενη συµβολή της στην ειδική Θεωρία της σχετικότητας.
Το βιβλίο ”Μιλέβα Μόριτς: Στη σκιά του Αϊνστάϊν” επιχειρεί να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές της ζωής αυτής της γυναίκας, που εγκατέλειψε τα όνειρά της για χάρη του διάσηµου συζύγου της.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Τίτλος πρωτοτύπου: The Other Einstein • Συγγρ.: Benedict, Marie • Θεσσαλονίκη • Είδος: Βιβλίο