Τι πρέπει να ξέρει κάθε επαναστάτης

 
Βασική τιμή: 5,30 €
Τιμή psarasbooks: 4,77 €
Έκπτωση: -0,53 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Serge, Victor, 1890-1947
Σελίδες: 112
Έτος Έκδ.: 2013
ISBN: —
Ο Βίκτωρ Σερζ γεννήθηκε στις Βρυξέλες το 1890 και πέθανε στο Μεξικό το 1947. Ρώσος στην καταγωγή που το πραγματικό του όνομα ήταν Βίκτορ Λβόβιτς Κιμπάλτσιτς.
Ο Βίκτωρ Σερζ είναι ένας αυθεντικός μάρτυρας της επαναστατικής πολιτικής του περασμένου αιώνα.
Με συμμετοχή σε τρεις μεγάλες επαναστάσεις, με ενεργό πολιτική δράση σε επτά χώρες και κατά καιρούς τρόφιμος φυλακών σε Ανατολή και Δύση, ο Σερζ δεν σταμάτησε ποτέ στη ζωή του να μάχεται, για τα ιδεώδη του σοσιαλισμού και της ελευθερίας.
Στην αρχή αναρχικός, έγινε μέλος του Ρώσικου Κομμουνιστικού Κόμματος μετά την άφιξή του στην Πετρούπολη τον Ιανουάριο του 1919. Βοήθησε στη δημιουργία της Κομμουνιστικής Διεθνούς, αλλά αργότερα διαφώνησε με το Σταλινισμό, δεν συνθηκολόγησε και διώχτηκε από τη Ρωσία. Κυνηγημένος από τους Ναζί στην Ευρώπη, πέθανε εξόριστος στο Μεξικό. Ένας άνθρωπος χωρίς καμιά περιουσία και χωρίς εθνικότητα που παρέμεινε αφοσιωμένος στα ιδανικά του Σοσιαλισμού και του Μπολσεβικισμού.
Η μεγάλη κληρονομιά του Σερζ βρίσκεται στα γραπτά του. Αυτά περιλαμβάνουν μυθιστορήματα, αξιοσημείωτα για την ικανότητά του να μεταδίδει την αίσθηση ενός συλλογικού πρωταγωνιστή, το ”εμείς” της επαναστατικής πάλης, τις Αναμνήσεις ενός επαναστάτη. Ιστορικά βιβλία για το πώς έγινε η Ρωσική Επανάσταση, για τον Λένιν, τον Στάλιν, τον Τρότσκυ, πολιτική δημοσιογραφία και μια τεράστια αλληλογραφία, που χαρτογραφεί την πολιτική ιστορία του καιρού μας.
Κάποια από τα σημαντικά βιβλία του: ”Αναμνήσεις ενός επαναστάτη”, ”Υπόθεση Τουλάγιεφ”, ”Η ζωή και ο θάνατος του Λέων Τρότσκι”, ”Άνθρωποι στην φυλακή”, ”Πρώτος χρόνος της Ρωσικής Επανάστασης”, ”Η Γέννηση της Δύναμής μας”, ”Μεσάνυχτα του αιώνα”, ”Από τον Λένιν στον Στάλιν”, ”Πεπρωμένο της επανάστασης”, ”Προβλήματα του σοσιαλισμού στην εποχή μας”.
Μαλακό εξώφυλλο • Συγγρ.: Serge, Victor, 1890-1947 • Αθήνα • Είδος: Βιβλίο