Αναστολή εισπράξεως πληρωμής

Η εφαρμογή στην πράξη

 
Βασική τιμή: 20,00 €
Τιμή psarasbooks: 18,00 €
Έκπτωση: -2,00 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Ρούσκα, Ζωή Ι.
Σελίδες: 216
Έτος Έκδ.: 2016
ISBN: 9786185001315
”O μηχανισμός της προσωρινής προστασίας είναι ανθρωποκεντρικός: αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή προστασία του ατόμου σε μια κοινωνία, η οποία διέπεται από κανόνες Δικαίου και προϋποθέτει ποιοτική και πλήρη απόδοση της δικαιοσύνης. Επιδιώκει να αποτρέψει βλάβες σε βάρος εννόμων συμφερόντων των θιγομένων, να αποτρέψει αυθαιρεσίες της Διοίκησης και να θωρακίσει τα δικαιώματα των φορολογουμένων, ουσιαστικοποιώντας την έννοια της δικαιοσύνης.
Η συγγραφεύς εξετάζει το ισχύον νομικό πλαίσιο του θεσμού, χωρίς να αγνοεί την ιστορική του εξέλιξη και αναλύει σε βάθος ζητήματα, όπως η προσωρινή προστασία στην πολιτική και στη διοικητική δίκη, το έννομο συμφέρον στη διαδικασία προσωρινής προστασίας και στην ακυρωτική δίκη. Εξετάζει επίσης τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης της αναστολής εισπράξεως και εκθέτει ιδιαίτερα αξιόλογες προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμού.
Είμαι βέβαιος ότι το έργο αυτό της Ζωής Ρούσκα, ανταποκρινόμενο πλήρως στις προϋποθέσεις μιας επιστημονικής προσέγγισης του θεσμού αλλά και των προβλημάτων που ανακύπτουν από την εφαρμογή του στην πράξη, θα συμβάλλει αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό της προσωρινής δικαστικής προστασίας”.
Βασίλης Κουγέας, Καθηγητής Εθνικού και Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Συγγρ.: Ρούσκα, Ζωή Ι. • Κομοτηνή