Η πολιτική της θέωσης

Η ορθοδοξία συναντά την δημοκρατία

 
Βασική τιμή: 10,00 €
Τιμή psarasbooks: 9,00 €
Έκπτωση: -1,00 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Papanikolaou, Aristotle
Σελίδες: 308
Έτος Έκδ.: 2015
ISBN: 9786188212886
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας, αφού επιχειρήσει να ανιχνεύσει στοιχεία πολιτικής θεολογίας στην διαχρονική ιστορία της Ορθοδοξίας (από τον Ευσέβιο μέχρι την σύγχρονη εποχή), στη συνέχεια θα διερευνήσει τον χαρακτήρα και τη θέση της φιλελεύθερης δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συγχώρησης κ. ά. με εφαλτήριο την παράδοση της Ορθοδοξίας, όπως αυτή διερμηνεύεται στο πλαίσιο της ευχαριστιακής εκκλησιολογίας και της θεολογίας του προσώπου και άξονα την έννοια της θέωσης. Στην προοπτική αυτή προτείνεται μία πολιτική της θέωσης η οποία δεν σημαίνει τίποτε άλλο από το να μάθει κάποιος να αγαπά με τον τρόπο που αγαπά ο Θεός, χωρίς να χρειάζεται να τραπεί σε φυγή από τον κόσμο αλλά καταμεσής της καθημερινής πραγματικότητας.
Με την παρούσα έκδοση συνεχίζεται η σειρά ”Εν Διαλόγω” με την οποία η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών και η Εκδοτική Δημητριάδος στοχεύουν στή δημοσίευση αυτοτελών έργων ευρύτερου θεολογικού και πνευματικού ενδιαφέροντος ελλήνων και ξένων συγγραφέων από τις διάφορες χριστιανικές παραδόσεις.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Σειρά: Εν Διαλόγω • Συγγρ.: Papanikolaou, Aristotle • Βόλος • Πρόλογος: Παντελής Καλαϊτζίδης.