Σκιτσάρετε! Σχεδιάστε! Παρουσιάστε!

Με το χέρι ή με Η/Υ

 
Βασική τιμή: 31,80 €
Τιμή psarasbooks: 28,62 €
Έκπτωση: -3,18 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Reinhardt, Gerd
Σελίδες: 208
Έτος Έκδ.: 2015
ISBN: 9789605081683
Το ανά χείρας εγχειρίδιο διαιρείται σε τέσσερα βασικά μέρη. Στο πρώτο μέρος ερμηνεύονται οι θεμελιώδεις αρχές της όρασης, της σύνθεσης και της δόμησης της εικόνας, καθώς και της προοπτικής θεωρίας, και παρουσιάζονται με παραδείγματα οι εφαρμογές τους.
Στο δεύτερο μέρος επεξηγούνται κλασικά όργανα και τεχνικές σχεδίου. Ο χειρισμός τους εξασκείται με κατά περίπτωση παραδείγματα και ασκήσεις. Αυτό το μέρος ολοκληρώνεται με προοπτικές ασκήσεις κατασκευών. Στο τρίτο μέρος παρουσιάζεται, μέσω παραδειγμάτων, το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας CorelDRAW Χ3. Τα υπολογιστικά εργαλεία και οι εφαρμογές τους εξηγούνται και εμπεδώνονται με ασκήσεις. Στο τέταρτο μέρος, με τη βοήθεια εικονικών μέσων σε υπολογιστή, πραγματοποιείται η επεξεργασία του ελεύθερου σχεδίου από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, της εσωτερικής αρχιτεκτονικής, της κατασκευής επίπλου, της μορφοποίησης τοπίου και του ντιζάιν προϊόντων. Με το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας CorelDRAW X3, τα σχέδια μπορούν να τροποποιηθούν ποικιλοτρόπως. Έτσι, για παράδειγμα, μέσω της προσθήκης φωτορεαλιστικών στοιχείων, οι απεικονίσεις με ύφος σκίτσου αποκτούν μια έντονη αντίθεση (κοντράστ), όπως και μεγαλύτερη σχέση με την πραγματικότητα.
Ο βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων αυξάνεται από κεφάλαιο σε κεφάλαιο. Για τους αριστερόχειρες δίνονται μεμονωμένα παραδείγματα και ασκήσεις με τη μορφή σχεδίων.
Ο συγγραφέας με αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε:
- εκπαιδευόμενους όλων των εικαστικών επαγγελμάτων,
- φοιτητές πανεπιστημιακών σχολών Καλών Τεχνών,
- φοιτητές πολυτεχνικών σχολών,
- σπουδαστές τεχνολογικών ιδρυμάτων και τεχνικών σχολών,
- αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων, πολεοδόμους, σχεδιαστές και άλλους εικαστικούς επαγγελματίες.
Το ανά χείρας βιβλίο είναι κατάλληλο και για αυτοδιδασκαλία.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 29x21εκ. • Βάρος: 537γρ. • Copyright: 2014 • Συγγρ.: Reinhardt, Gerd