Μικρο-φιλο-σοφίες

 
Βασική τιμή: 14,42 €
Τιμή psarasbooks: 12,98 €
Έκπτωση: -1,44 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Βουλγαρίδου, Μαρία
Σελίδες: 82
Έτος Έκδ.: 2015
ISBN: 9786185163723
Οι ιστορίες που περιέχονται σε αυτό το βιβλίο απευθύνονται σε παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Στόχος τους είναι να αποτελέσουν βοήθημα για νηπιαγωγούς, δασκάλους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και εμψυχωτές που εργάζονται με παιδιά αυτών των ηλικιών.
Η θεματολογία των ιστοριών συνδέεται με τους βασικούς άξονες της συναισθηματικής νοημοσύνης. Η διαδικασία αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού, η ικανότητα οριοθέτησης, οι δεξιότητες διεκδίκησης, η διαχείριση των συγκρούσεων, η αποδοχή του ”άλλου”, η ανάπτυξη και καλλιέργεια της φιλίας ανάμεσα στα παιδιά, οι φόβοι των παιδιών καθώς και η οργάνωση της μελέτης και του ελεύθερου χρόνου, είναι τα θέματα που θίγονται και διαπραγματεύονται μέσα από την εξέλιξη των ιστοριών.
Συμπληρωματικά, με την κάθε ιστορία, προτείνονται ομαδικές δραστηριότητες οι οποίες αναδεικνύουν το κεντρικό νόημά της, έτσι ώστε να καταστεί, εκτός από νοητική διεργασία και μια βιωματική εμπειρία για τα παιδιά. Επίσης, με τον ειδικό σε ρόλο αφηγητή, μπορούν εύκολα να δραματοποιηθούν και να λειτουργήσουν ως θεατρικά δρώμενα.
Τέλος, κάθε ιστορία, προσφέρεται για πραγματολογική επεξεργασία η οποία μπορεί να συνδεθεί διαθεματικά, στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, με μαθήματα όπως Μελέτη Περιβάλλοντος, Γλώσσα, (αφηγηματικός - περιγραφικός λόγος, ανάπτυξη λεξιλογίου), Εικαστικά και Θεατρική Αγωγή.
Το ύφος της γραφής, ο ανθρωπομορφισμός και ο ποιητικόμορφος λόγος, καθιστούν ευχάριστη την ανάγνωση, ενώ οι ιστορίες γίνονται εύκολα αντιληπτές από τα παιδιά.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 23x16εκ. • Συγγρ.: Βουλγαρίδου, Μαρία