Ομήρου Ιλιάδα Β’ γυμνασίου

Φύλλα εργασίας για ομαδοσυνεργατική διδασκαλία

 
Βασική τιμή: 15,00 €
Τιμή psarasbooks: 13,50 €
Έκπτωση: -1,50 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Νικολάου, Γεώργιος Μ.
Σελίδες: 144
Έτος Έκδ.: 2016
ISBN: 9789609378932
Το βιβλίο αυτό είναι ουσιαστικά ένα τετράδιο εργασιών για την Ιλιάδα του Ομήρου, το οποίο απευθύνεται πρωτίστως σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να έχουν οργανωμένο υλικό για το συγκεκριμένο μάθημα και επιθυμούν η διδασκαλία τους να έχει συνέπεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Το καινοτόμο στοιχείο του είναι ότι εφαρμόζει τις αρχές της διερευνητικής - ανακαλυπτικής μεθόδου και του ομαδοσυνεργατικού μοντέλου μάθησης με τη χρήση φύλλων εργασίας. Κύριος στόχος του είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να αυτενεργήσουν, να συνεργαστούν, να ερευνήσουν, να εκφράσουν γραπτά τις ιδέες τους και να συμμετάσχουν ενεργά στην τάξη. Και όλα αυτά με τη διακριτική καθοδήγηση του καθηγητή, ο οποίος θα τους συμβουλεύει και θα τους βοηθά, μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο.
Το βιβλίο περιέχει:
α) 25 φύλλα εργασίας με δραστηριότητες που υπηρετούν απόλυτα τους διδακτικούς στόχους του μαθήματος, όπως αυτοί τίθενται στο βιβλίο του καθηγητή, και διερευνούν κοινά ζητούμενα με τις περισσότερες ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου που βρίσκονται στο τέλος κάθε διδακτικής ενότητας.
β) Απαντήσεις στα φύλλα εργασίας.
γ) Φύλλο εργασίας για την εισαγωγή στην Ιλιάδα.
δ) Φύλλο εργασίας για τους πρωταγωνιστές της Ιλιάδας.
ε) Φύλλο εργασίας για τη συγγραφή περίληψης.
στ) Φύλλο ”χρήσιμων όρων”, το οποίο περιέχει πληροφορίες για τις αφηγηματικές τεχνικές που χρησιμοποιεί ο ποιητής στο έπος.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 29x21εκ. • Συγγρ.: Νικολάου, Γεώργιος Μ.