Δημήτριος Γούναρης

 
Βασική τιμή: 13,00 €
Τιμή psarasbooks: 11,70 €
Έκπτωση: -1,30 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Νιάρχος, Γιώργος
Σελίδες: 224
Έτος Έκδ.: 2016
ISBN: 9786188132894
Ο Δημήτριος Γούναρης υπήρξε μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της νεότερης ελληνικής ιστορίας και η ζωή του συνδέθηκε με σημαντικά γεγονότα αυτής της περιόδου, με αποκορύφωμα τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Αν και αυτοδημιούργητος, το πολιτικό του αστέρι ανέτειλε με ταχύτητα μέσα από ρηξικέλευθες πολιτικές ιδέες για τη μεταρρύθμιση του πολιτικού βίου, της οικονομίας και της κοινωνικής και εργατικής πολιτικής που παραμένουν επίκαιρες και σήμερα, με δεδομένη την παρατεταμένη οικονομική κρίση.
Κομβικό σημείο για τη σταδιοδρομία του Γούναρη υπήρξε η σύγκρουσή του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, την αύρα του οποίου δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Ο Γούναρης υπήρξε θύμα του εαυτού του και των περιστάσεων και είχε τη μοιραία ατυχία, η ωρολογιακή βόμβα της μικρασιατικής εκστρατείας να σκάσει στα χέρια του.
Αυτή η μελέτη φιλοδοξεί να παράσχει μία νηφάλια πολιτική βιογραφία του Γούναρη. Σκοπός της είναι να αναδείξει τον άνθρωπο και τον πολιτικό, όπως αυτός διαμορφώθηκε μέσα από τις επιλογές του και τα γεγονότα της εποχής του, ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον κατανοήσει πληρέστερα.
Σκληρό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Σειρά: Έλληνες Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Δημοκρατίας • Συγγρ.: Νιάρχος, Γιώργος