Οι θησαυροί του Αλή Πασά

 
Βασική τιμή: 12,00 €
Τιμή psarasbooks: 10,80 €
Έκπτωση: -1,20 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Παναγιωτάκος, Γιώργος Δ.
Σελίδες: 208
Έτος Έκδ.: 2016
ISBN: 9789609823456
Ο Αλή Πασάς, ο επί τριάντα τρία χρόνιακυβερνήτης της Ηπείρου και των γύρω περιοχών, ως την Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία.
Ο πασάς με τις εκατοντάδες παλλακίδες και τα δεκάδες χαρέμια, που λύγησε στη γοητεία της δωδεκάχρονης Ελληνίδας καλλονής Βασιλικής Κονταξή, από το χωριό Πλησιβίτσα Φιλιατών και την έκανε δεύτερη σύζυγό του με μοναδική επιρροή και εξουσία.
Ο διφορούμενος άνθρωπος, που από τη μία καταδίωκε λυσσαλέα και κατάσφαζε τους Σουλιώτες όσο κανείς άλλος και από την άλλη εκπαίδευε στη στρατιωτική του σχολή τους μετέπειτα πρωταγωνιστές τής Ελληνικής Επανάστασης -Μάρκος Μπότσαρης, Γιώργος Καραϊσκάκης, Αθανάσιος Διάκος, Οδυσσέας Ανδρούτσος κ.α.- και αργότερα ζήτησε και επέτυχε τη συμμαχία τους, με αντάλλαγμα την επιστροφή των Σουλιωτών στα πατρώα εδάφη, στον πόλεμό του με τις απεσταλμένες από τον Σουλτάνο δυνάμεις τούΧουρσίτ Πασά.
Ο Μέγας Βεζίρης, το Λιοντάρι της Ηπείρου, όπως τον αποκαλούσαν, που με τη σκληρότητα και την φιλαργυρία του κατέστησε το θησαυροφυλάκιό του αφάνταστα εύρωστο και δυνατό, προκαλώντας ανησυχία και φόβο σε εχθρούς και φίλους.
Ένα σημαντικό μέρος του αμύθητου αυτού θησαυρού έχει θάψει σε διάφορα σημεία της επικράτειάς του και όχι μόνο.
Στους ευφάνταστους και τολμηρούς εναπόκειται η ευκαιρία να τον εντοπίσουν και να τον ανασύρουν…
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Συγγρ.: Παναγιωτάκος, Γιώργος Δ.