Ψυχοκινητικά παιχνίδια για κωφά-βαρήκοα παιδιά

 
Βασική τιμή: 15,00 €
Τιμή psarasbooks: 13,50 €
Έκπτωση: -1,50 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Κούγιαλη, Γιώτα
Σελίδες: 218
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9786185275013
Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ήβη το βιβλίο ”Ψυχοκινητικά παιχνίδια για κωφά/ βαρήκοα παιδιά”, προϊόν συνεργασίας του ειδικού παιδαγωγού Δημήτρη Αισώπου και της Γιώτας Κούγιαλη. Το βιβλίο έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία.
Η ιδέα της συγγραφής του προέκυψε από την καθημερινή ανάγκη, στο σχολείο ή στο σπίτι, να προσφέρονται στα κωφά / βαρήκοα παιδιά στοχευμένα ψυχοκινητικά παιχνίδια, ώστε με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο να κοινωνικοποιηθούν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τους άλλους, να αποκτήσουν θετική αυτοεικόνα και αυτοεκτίμηση, να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους.
Περιέχει ψυχοκινητικές δραστηριότητες και διασκευασμένα λαϊκά παιχνίδια που καλύπτουν όλους τους παραπάνω στόχους, υπηρετώντας παράλληλα και πιο ειδικούς, όπως: τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, να αντιλαμβάνονται τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος (οπτικά, ωστικά, ηχητικά) και να αντιδρούν έγκαιρα σ’ αυτά, να συνειδητοποιήσουν την αμφιπλευρικότητά τους, να κατακτήσουν την αδρή και λεπτή κινητικότητά τους, να αντιληφθούν το χώρο και το χρόνο.
Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές ειδικής αγωγής.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x15εκ. • Σειρά: Εκπαίδευση • Συγγρ.: Κούγιαλη, Γιώτα