Η ζωή είναι πιο γλυκιά απ’ ό,τι νομίζεις

 
Βασική τιμή: 10,00 €
Τιμή psarasbooks: 9,00 €
Έκπτωση: -1,00 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Φαινέκος, Κώστας
Σελίδες: 112
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9789607231291
Η νεαρή Κατερίνα ξυπνά από το κώμα σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου και έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της διάγνωσης του σακχαρώδους διαβήτη.
Προσπαθεί, με τη βοήθεια της νοσοκομειακής ομάδας φροντίδας του διαβήτη, να αντιληφθεί τους μηχανισμούς της νόσου και να εφαρμόσει τις εκπαιδευτικές οδηγίες που αφορούν στη μέτρηση της γλυκόζης στο αίμα, στη θεραπεία με ινσουλίνη, στη διατροφή και στην άσκηση.
Την εκπαίδευση και τις απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά της, όπως της αποφυγής των επιπλοκών, των μορφών του διαβήτη, της μητρότητας και των επαγγελματικών της προοπτικών, συμπληρώνουν ο τελειόφοιτος της ιατρικής φίλος της, ο γενικός της ιατρός και η ψυχολόγος.
Με την εξέλιξη της ιστορίας αναδεικνύονται ο σημαντικός ρόλος της οικογένειας, του σχολείου και του κοινωνικού της περιβάλλοντος.
Η χρήση διηγηματικής γραφής, που συνδυάζει τις σημαντικές πλευρές της αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη με την πλοκή ενός διηγήματος, καθιστά την ανάγνωση ευχάριστη χωρίς να αποστερεί τις απαραίτητες ιατρικές και νοσηλευτικές πληροφορίες ή να μειώνει την επιστημονική τους διάσταση.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Συγγρ.: Φαινέκος, Κώστας