Τα μυστήρια των Ροδόσταυρων

Μια στοιχειώδης έκθεση της μυστικής τους διδασκαλίας

 
Βασική τιμή: 16,96 €
Τιμή psarasbooks: 15,00 €
Έκπτωση: -1,96 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Max Heindel
Σελίδες: 96
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 978-618-5054-24-3
Στην ανατολική άκρη της ερήμου Σαχάρα βρίσκεται η παγκοσμίου φήμης Σφίγγα µε το ανεξιχνίαστο πρόσωπό της στραμμένο προς την Ανατολή. Χαιρετίζει πάντα τον ήλιο, καθώς οι ανατέλλουσες ακτίνες του προαναγγέλλουν τη νεογέννητη ημέρα. Ειπώθηκε στον ελληνικό μύθο ότι αυτό το τέρας (η σφίγγα), συνήθιζε να θέτει ένα αίνιγμα σε κάθε ταξιδιώτη. Όσους δεν μπορούσαν να απαντήσουν τους καταβρόχθιζε, αλλά όταν ο Οιδίποδας έλυσε το αίνιγμα, η ίδια αυτοκαταστράφηκε.
Το ερώτημα που έθετε στους ανθρώπους ήταν το «αίνιγμα της ζωής και του Θανάτου», ένα ζήτημα που είναι και σήμερα τόσο επίκαιρο όσο ποτέ, και που ο καθένας πρέπει να απαντήσει ή να καταβροχθισθεί από τα σαγόνια του θανάτου.
Όταν όμως ο άνθρωπος βρει την απάντηση του αινίγματος συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχει θάνατος, ότι αυτό που φαίνεται έτσι, δεν είναι παρά μια αλλαγή από μια κατάσταση της ΥΠΑΡΞΗΣ σε μια άλλη. Έτσι, για αυτόν που βρίσκει την αληθινή λύση στο αίνιγμα της ζωής, η σφίγγα του θανάτου έχει παύσει να υπάρχει, και αυτός μπορεί να φωνάξει θριαμβευτικά, «Ώ θάνατε, πού είναι το κεντρί σου; Ώ τάφε, πού είναι νίκη σου;
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Συγγρ.: Max Heindel • Χρίστος Γεωργίου, Μεταφραστής