Σκοτεινή φύση

Φυσική ιστορία του κακού

 
Βασική τιμή: 19,70 €
Τιμή psarasbooks: 15,76 €
Έκπτωση: -3,94 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Watson, Lyall
Σελίδες: 334
Έτος Έκδ.: 2011
ISBN: 978-960-8097-84-1
Μια αποκαλυπτική εξερεύνηση της προέλευσης και της φύσης του κακού.
Εδώ και δεκαετίες, οι συνήθεις ηθικοπολιτικές, φιλοσοφικές και θεολογικές εξηγήσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς, αν όχι ψευδείς. Ελάχιστα βοηθούν να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει και σε τι οφείλονται τα φαινόμενα κτηνωδίας και πολιτικής βαναυσότητας σ’ ένα κόσμο όπου η βία αποκτά διαστάσεις επιδημίας· ελάχιστα εξηγούν την καθημερινή μας μοχθηρία και επιθετικότητα.
Ο Λάιαλ Ουάτσον ξεκινά επανακαθορίζοντας το καλό και το κακό με όρους εξελικτικής βιολογίας, ηθολογίας και οικολογίας· αντλεί από τις πιο πρόσφατες διοράσεις της ανθρωπολογίας και της ψυχολογίας, και από ένα ευρύ φάσμα πηγών, από τον Αριστοτέλη και τον Δαρβίνο μέχρι τον Γιουνγκ και τη συγγραφέα Άνυ Ντίλαρντ· εξετάζει τις κινητήριες δυνάμεις της συμπεριφοράς αλλά και την αόρατη τάξη που διατηρεί την λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ”πολιτισμένη” κοινωνία και τη βαρβαρότητα. Ο Ουάτσον αποσπά το Κακό από τον κόσμο των τεράτων, των δαιμόνων και της μεταφυσικής, και το τοποθετεί ακριβώς εκεί που ανήκει: στη φύση και τις ζωές μας… Η Σκοτεινή Φύση είναι μια μνημειώδης εξερεύνηση των δυνάμεων που συνέχουν τον κόσμο μας.
” Ένα βιβλίο που μας εκπλήσσει και μας αιφνιδιάζει. Ο Δρ Ουάτσον μάς παίρνει από το χέρι και μας ξεναγεί στον λαβύρινθο, ενώ την ίδια ώρα συνειδητοποιούμε πόσο λίγο γνωρίζαμε τον κόσμο μας … Το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό, ακόμη και τρομακτικό.”
(”The Times”)
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 23x16εκ. • Βάρος: 636γρ. • Συγγρ.: Watson, Lyall