Προσέξτε τα παιδιά, γιατί… δεν μας περισσεύουν!

Bullying: Όταν παιδιά εκφοβίζουν… παιδιά!

 
Βασική τιμή: 14,00 €
Τιμή psarasbooks: 12,60 €
Έκπτωση: -1,40 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Μπαρτσιώκα - Τσώνη, Λίλη
Σελίδες: 140
Έτος Έκδ.: 2018
ISBN: 9786188104884
Μολονότι ο γεμάτος αγάπη για τα παιδιά τίτλος, μοιάζει να απευθύνεται μόνο στους μεγάλους, ωστόσο, το δεύτερο μέρος του βιβλίου μπορεί να απευθυνθεί -και να είναι πραγματικά πολύτιμο- και στα παιδιά.
Στο πρώτο μέρος, λοιπόν, ο αναγνώστης γυρίζει στα δικά του παιδικά χρόνια μέσα από χαριτωμένες, απλές, καθημερινές και ουσιαστικές ερωτήσεις, που του κάνουν τα παιδιά ”- Όταν είσαστε παιδί, τρώγατε όλο το φαγητό σας; - Το γάλα σας το πίνατε ή το χύνατε κρυφά στο νεροχύτη; - Τρώγατε κρυφά και το γλυκό από τη γυάλα! - Και τα βράδια, τι ζητούσατε κρυφά στην προσευχή σας; - Μάλλιαζε και η γλώσσα της γιαγιάς, λέγοντας μια ντουζίνα φορές το αγαπημένο σας παραμύθι, μέχρι να σας πάρει ο ύπνος;”
Χωρίς διάθεση εξιδανίκευσης του παρελθόντος, γίνεται προσπάθεια συμφιλίωσης με τις αλλαγές της κάθε εποχής και αφύπνισης των μεγάλων που άμεσα ή έμμεσα συμμετέχουν στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού.
Ενώ, αφοπλιστικά αποσπάσματα, γραμμένα από το χέρι ενός παιδιού, αναδεικνύουν την παιδική-εφηβική ειλικρινή, καθαρή, επικριτική, και διορατική σκέψη γύρω από τα χαρακτηριστικά της εποχής.
Το δεύτερο μέρος, που αναφέρεται στο κοινωνικό φαινόμενο του εκφοβισμού ή bullying, απευθύνεται, βεβαίως, σε όλους τους μεγάλους αλλά μπορεί να είναι και ένας οδηγός επιβίωσης για τα παιδιά που δέχονται εκφοβισμό ή bullying, ενώ για τα παιδιά-θύτες, μπορεί να είναι το μέσον κατανόησης των πράξεών τους και των συνεπειών τους και να βοηθήσει στην αλλαγή τους.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Συγγρ.: Μπαρτσιώκα - Τσώνη, Λίλη • Αθήνα • Είδος: Βιβλίο